IMPRESSZUM

Lakmusz.hu
Zöldi Blanka - főszerkesztő
e-mail: zoldib@lakmusz.hu

Diószegi-Horváth Nóra - újságíró
e-mail: dioszegin@lakmusz.hu

Neuberger Eszter - újságíró
e-mail: neubergere@lakmusz.hu

Német Szilvi - újságíró, médiakutató
e-mail: nemetsz@lakmusz.hu

Teczár Szilárd - újságíró
e-mail: teczarsz@lakmusz.hu 

Közreműködők
Záborszky Ede - AFP
Herczeg Márk - 444
Király András - 444
Hammer Ferenc - Media Universalis Alapítvány
Bajomi-Lázár Péter - Media Universalis Alapítvány

Lapigazgató
Erdélyi Péter

Sitebuild és üzemeltetés
ePressPack

Design
Bukta Anikó

A lakmusz.hu tényellenőrző szerkesztősége az Európai Bizottság támogatásával működik a Magyar Digitális Média Obszervatórium (HDMO - Hungarian Digital Media Observatory) részeként. A HDMO a francia AFP hírügynökség, a Magyar Jeti Zrt., a Media Universalis Alapítvány és az ePressPack közös projektje.

Lakmusz.hu szerkesztőségi alapelvek és módszertan itt.

Kiadja a Magyar Jeti Zrt.
Kiadásért felelős személy: Kardos Gábor vezérigazgató
Telefon: (1) 796-8199
Fax: (1) 799-8569
Adószám: 24298083-2-41
Cégjegyzékszám: 01-10-048381
Székhely: 1024 Budapest, Margit krt. 5/b


MUNKATÁRSAINKRÓL

Erdélyi Péter
- Pályáját a 2000-es évek elején a Magyar Hírlapnál kezdte, később dolgozott a Népszabadságnál és a Blikknél is. 2010 és 2013 között a mainap.hu főszerkesztője, majd 2013-tól a 444.hu egyik alapítója. Az Oxfordi Egyetem ösztöndíjasaként tanulmányozta a politikai nyomás alatt működő médiavállalatok finanszírozási modelljeit. Jelenleg a 444 szerkesztője illetve a 444 és a Lakmusz lapigazgatója. Mindkét lapnál finanszírozási valamint tartalmi/termék/üzleti stratégiai kérdésekkel foglalkozik.

Diószegi-Horváth Nóra - Orosz-esztétika szakot végzett az ELTE BTK-n. A Vasárnapi Híreknél kezdett újságot írni 2010-ben. 2015-ben csatlakozott a Mércéhez, ahol 2017-től főszerkesztő-helyettesként, 2019-től pedig főszerkesztőként dolgozott. Éveken át menetkísérő koordinátorként segítette a Budapest Pride szervezését, 2016 környékén pedig a Tanítanék mozgalom aktivistája volt. Szegő Tamás-díjas újságíró. A Lakmusz újságírójaként elsősorban közéleti témákkal foglalkozik, cikkeket és podcastokat készít.

Neuberger Eszter - A 444 szerkesztőségéből érkezett a Lakmuszhoz, ahol leggyakrabban egészségüggyel, oktatással, szegénységgel kapcsolatos cikkeket olvashattatok tőle. A 444 előtt 5 évet dolgozott a főként szociális fókuszú Abcug.hu szerkesztőségében. Újságírói pályája a hvg.hu-nál kezdődött 2013-ban, először gyakornokként, majd állandó külsős szerzőként. Egyetemi tanulmányait az ELTE-BTK Kommunikáció és médiatudomány szakán (BA) és a CEU Kisebbségpolitika/Nationalism Studies (MA) szakán végezte. A Lakmusz újságírójaként a tényellenőrző munka mellett leginkább a médiatudatosság fejlesztésének lehetőségei érdeklik az álhíreknek, dezinformációnak leginkább kitett társadalmi csoportok körében.

Német Szilvi - Újságíró, médiakutató. A Media Universalis Alapítvány kutatójaként csatlakozott a Lakmuszhoz, a csapat tagjaként az álhírek és a dezinformáció terjedését vizsgálja a közösségimédia-kutatás eszközeivel, valamint a technológiai platformok és a rejtőzködő médiaorgánumok szerepével foglalkozik. 2019-től az ELTE Film-, média- és kultúraelméleti doktori programjának hallgatója, ahol online politikai szubkultúrákkal, a populáris kultúra és a politika kapcsolatával, valamint hálózatelemzéssel foglalkozik. 2016-18 között a Kitchen Budapest innovációs laborban, 2018-2020 között a CEU Visual Studies Platformján dolgozott. Társszerzőként jegyzi a tavaly megjelent Toxikus technokultúrák és digitális politika: Érzelmek, mémek, adatpolitika és figyelem az interneten (Napvilág, 2021) című könyvet.

Teczár Szilárd - 2012-ben diplomázott az ELTE-n média és kommunikáció szakon, ugyanebben az évben jelent meg az első cikke a Magyar Narancsban. 2013 és 2022 között a hetilap állandó szerzője volt, belpolitikáról és európai uniós témákról írt. Főként ezekkel a témákkal foglalkozik a Lakmusz újságírójaként is, 2022 októberében csatlakozott a csapathoz.

Zöldi Blanka - A Lakmusz főszerkesztője, közel tíz éve dolgozik újságíróként. 2014-ben az Origónál kezdte pályáját, majd az Abcúgnál dolgozott, később pedig Brüsszelben foglalkozott gazdasági újságírással. 2017-től a Direkt36 oknyomozó központ újságírója, majd szerkesztője volt. Részt vett több nemzetközi nyomozásban és az Orbán család állami üzleteinek feltárásában. Óraadóként rendszeresen oktat egyetemeken, oknyomozó újságírás kurzust tartott például az ELTE-n és a Metropolitan Egyetemen. Főszerkesztőként a Lakmusz tartalmaiért felel, az anyagok szerkesztője.